Blog

Terug

10 redenen om te daten!

26.12.21 | 09:58 | Attractivate 

Je wilt weer gaan daten of je bent aan het daten? Met deze redenen krijg je misschien weer de motivatie terug om de datingmarkt in te stappen en te bloeien als een bloempje in de lente!


 

1. Van samen zijn wordt je gelukkiger

Uit onderzoek is gebleken dat mensen in een relatie gelukkiger zijn en zich gezonder voelen. Nu is het verschil misschien niet aanzienlijk groot, het geeft wel een beeld waarom het lekker is samen met je partner onder de wol te kruipen en gezellig intieme dingetjes te doen!


 

2. Activiteiten zijn samen veel leuker

Alleen naar de bioscoop? Alleen gaan poolen? Alleen uit eten? Door te daten kun je deze activiteiten voortaan gezellig samen doen! Je leert tegelijkertijd iemand kennen, die misschien wel jouw partner kan worden. Een win-win situatie dus.


 

3. Feestdagen met de schoonfamilie

Als je date kun je zomaar iemand leren kennen die echt mega geschikt is om aan jouw ouders voor te stellen. Natuurlijk gaat het tussen jou en hij/zij, toch geeft het wel een goed gevoel om samen aan de keukentafel te zitten en te genieten van de gezelligheid met de schoonfamilie. Als single bij jouw familie kan het ook leuk zijn, maar om alleen aan de tafel te zitten en te zien hoe jouw broers of zussen gezellig met hun partner genieten, kan soms naar zijn. Reden om te gaan daten dus!


 

4. Vind je maatje tijdens een date

Een reden om te daten is dat je jouw ideale maatje kunt vinden. Naast een relationele band is het soms ook heel fijn om iemand te hebben die naar je luistert en je waardeert. Door te daten kun je deze vriendschappelijke band ook opbouwen met diegene waarmee je date. Er hoeft natuurlijk niet altijd een relatie uit voort te bloeien.


 

5. Je krijgt nieuwe stimulatie

Het is stimulerend om te weten hoe je in de markt ligt. Door te daten krijg je bevestiging of je nog goed in de markt ligt of dat je ergens aan kunt werken zodat je weer op en top in de liefdesmarkt kunt komen.


 

6. Friends with benefits?

Zoals eerder aangegeven hoef je niet persé een relatie aan elke date over te houden. Wie weet pik jij wel een leuke friends with benefits op. Je bent niets verplicht aan elkaar en kunt toch intiem genieten van elkaar op seksuele gebieden, zonder verantwoording.


 

7. Sociale ontwikkeling

Door te daten kom je verschillende type personen tegen die allemaal anders reageren en een ander referentiekader hebben. Hierdoor train je jouw sociale vaardigheden om de beste reacties te kunnen geven op elk soort gesprek. Hoe socialer en communicatief sterker je bent, hoe aantrekkelijker je wordt bevonden.


 

8. Krijg een relatie uit jouw date

Een belangrijke reden om te daten is dat je er misschien wel een leuke relatie aan overhoudt. Een lieve partner vindt en de leukste tijd met elkaar kunt doormaken. Zonder te daten is het lastig deze geschikte persoon te vinden.


 

9. Probeer online daten

Je kunt proberen fysiek te flirten en zo een date te regelen, maar ook online kun je gemakkelijk een date fixen. Het voordeel van online daten is dat je veiliger en comfortabel kunt babbelen over alles en nog wat. Door de laagdrempelige gesprekken wordt de grens verlaagd en is het ongemak veel minder aanwezig als je elkaar daadwerkelijk ontmoet.


 

10. Ervaar liefde

Het ervaren van liefde is een hemels gevoel. Liefde is passie, vreugde, vriendelijkheid, vertrouwen en lust. Door te daten heb je meer kansen dit gevoel weer te ontvangen en er heerlijk van te kunnen genieten.

 

 

Wil jij ook ideaal voorbereid zijn op elke date? Klik dan hier!


						
Terug naar overzicht