Blog

Terug

Blijf nadenken mannen! Een online bericht waarop ze flink afknapt ->

16.04.22 | 12:36 | Attractivate 


Als de afbeelding niet scherp upload, heb ik het hier voor je uitgeschreven:

‘Hi Madelief,

 

Jammer dat het niet gelukt is om genoeg mensen bij elkaar te vinden!

Alvast bedankt, voor het terug storten van het geld.

 

Misschien een keer daten?😊

 

Met vriendelijke groet,’


 

Als datingcoach hoor en zie je vaak berichten waardoor de meeste vrouwen vrijwel direct afschrikken. Om een mooi voorbeeld te geven heb ik een foto bijgevoegd waar ik het nu over ga hebben. Deze zal ik helemaal gaan ontleden zodat ook jij ervan kunt leren!

 

Om te beginnen zijn alle privé gegevens niet zichtbaar, omdat het privé is natuurlijk! In deze casus is er een e-mail gestuurd met de hoop op een date zoals te lezen is. Wij kennen deze persoon totaal niet, evenals dat hij de medewerkster ook totaal niet kent.


 

De context!

De casus is dat er een event is verplaatst. De medewerkster heeft de deelnemers hierop geattendeerd en heeft indien gevraagd het ticketbedrag netjes teruggestort. Onze deelnemer, de man die terugmailt, wil daar nog nét even wat meer mee! De man en de medewerkster hebben elkaar nog nooit gezien of gesproken, ze weten geen leeftijden en geen voorgeschiedenis. Bovendien is ze gewoon druk (online) aan het werk. Maar BAM! uit het niets wil hij met haar daten. Daar zal hij wel zijn reden toe hebben toch? Laten we het uitzoeken.

 

Het positieve van het proberen:

Ondanks dat er geen gegevens van elkaar zijn uitgewisseld krijgt deze man honderd punten voor zijn inzet! Hij heeft het lef om, ondanks verscholen achter zijn digitale wereld, de medewerkster op een date te vragen! Alles heeft een begin natuurlijk! Bovendien niet geschoten is altijd mis, daar houden we rekening mee. Gelukkig heeft een verhaal altijd twee kanten. Waar de man in zijn poging geen rekening mee houdt, is wat het doet met de wedewerkster (haar gevoel) en hoe groot zijn kans is dat zij daadwerkelijk met hem op date zou gaan. Dit is een poging om contact te krijgen terwijl ze elkaar totaal niet kennen.

 

Het werken vanuit referentiekaders:

Vanuit het oogpunt van de man kunnen we een beeld vormen om hem te begrijpen, we willen immers altijd iemand begrijpen om ons te kunnen inleven in zijn/haar manier van denken. Aangezien we zijn motief niet kennen hebben we er niets aan om dit voor hem in te vullen, dit kan natuurlijk van alles zijn (denk aan wanhoop, een grap, verdriet, rebound). Wat wij wel kunnen zeggen is dat hier een poging gedaan wordt, om een totaal onbekende vreemde zonder informatie mee op date te vragen. Hoe denk jij dat onze medewerkster daarop zal reageren? Wat voor gevoel zou ze daarbij krijgen?

 

Om even te spreken met de medewerkster, hebben we feitelijk geconstateerd dat ze deze man niet zal gaan daten. Zij weet niets van de man af en het voelt voor haar vreemd omdat er geen vertrouwen is met betrekking tot hoe hij is en of hij wel veiligheid kan waarborgen. Vanuit haar optiek is dit dus een mislukte en vreemde poging om haar te leren kennen, aangezien ze geen comfortabel gevoel krijgt uit dit aanbod van een wildvreemde. Bovendien is ze gewoon druk (online) aan het werk.

 

Wat wel kan werken!

Ze heeft hier dus niet op gereageerd en krijgt een vreemd en naar gevoel van de poging van de man. Natuurlijk is dit een voorbeeld waarop veel mannen denken (ik zeg denken) een kans te kunnen krijgen bij het versieren of daten van een vrouw. Laat ik spreken mannen, dit is dus allesbehalve waar wil je dit op deze manier lukken. We gaan daarom deze manier van denken even aanpakken. Eén belangrijke tip in een casus als dit, wat jou voortaan zal helpen niet direct afgewezen te worden is:

 

  • Denk na voordat je een bericht stuurt en in het bijzonder wat het met haar doet!

 

Even een moment rust en denken. Wat doet dit met haar als ik dit bericht stuur? Hoe komt het bericht over? Wat wil ik met dit bericht bereiken?

 

Vrouwen maar ook mensen in het algemeen zijn van nature (volgens de piramide van Maslow) na lekker eten en drinken ook dol op de waarborging van veiligheid. Hoe veilig denk jij dat zij zich voelt als jij als compleet onbekende (gevaar voor geweld, verkrachting, pijn) een bericht stuurt (dat je meer van haar wilt) zonder dat je het gevoel van veiligheid, vertrouwen en familiariteit kunt waarborgen. Kortom, je maakt het jezelf ongelofelijk moeilijk.

 

Hoe kun je dit dan wél aanpakken. Ten eerste, probeer zo’n bericht als op de foto aan een totaal onbekende te vermijden. Wetende dat een mens gevaar ziet in het onbekende en jij als totale onbekende iets wil bereiken is een zware poging om daadwerkelijk te krijgen wat je wilt. Stuur in een geval dat je iemand écht wil daten of leren kennen een bericht waarin jij het volgende kunt bieden:

 

  • Creëer een gevoel van veiligheid
  • Zorg voor een rustige aanpak, van 0 naar 100 met betrekking tot liefde zonder eerst aantrekkingskracht te hebben, een connectie te vormen en een band te scheppen is bijna altijd gedoemd om te falen. Denk aan die behoefte aan veiligheid en vertrouwen.
  • Zorg ervoor dat je meer informatie over jezelf of haar te weten komt. Je wil een band vormen waarin vertrouwen en veiligheid centraal staat, hierdoor verminder jij de kans direct afgewezen te worden.

 

Conclusie:

We kunnen al samenvattend uit deze casus een conclusie trekken dat:

  • Een wildvreemde zonder enige informatie een bericht sturen, dat je meer van diegene wilt zonder een eerder gevoel van veiligheid en zekerheid te kunnen waarborgen, een poging is die gedoemd is om te mislukken.

 

Wat leren we uit deze casus:

  • Zorg voor een waarborging van veiligheid
  • Zorg voor een waarborging van vertrouwen
  • Denk eerst na voordat je een bericht stuurt
  • Denk na over wat het doet met een ander, door de berichten die jij stuurt

 

Wil je nu écht fysiek leren hoe je wél iemand kunt aanspreken. Volg dan een online cursus zoals de online cursus: aanspreken. Stuur mij anders gewoon een mailtje voor een persoonlijke cursus of coaching en leer hoe je wél je dates kunt regelen. 😉

Terug naar overzicht