Blog

Terug

Flirten zonder woorden

12.01.22 | 11:33 | Attractivate 

De kracht van een non-verbale houding

 

‘Het is zaterdagavond. Na een dag te hebben gewerkt neem ik contact op met één van mijn goede vrienden. Hij vertelt mij dat hij een klein feestje geeft met collega’s van zijn werk en een paar bekenden waarmee wij vaker omgaan. Ik vertel hem dat ik iets ga eten, nog even een sportsessie pak en dan onder de douche ga voordat ik naar hem toe kom. Hij vindt alles prima dus hij zegt mij dat ik kan komen wanneer ik wil.’

 

‘Nadat ik al mijn rituelen heb uitgevoerd is het tijd om richting zijn huis te gaan. Ik heb nog een beetje appcontact met een paar vriendinnen maar die zijn de avond al bezet, dus ben ik sowieso aangewezen op wat ik bij mijn maat aan ga treffen. Na een kort ritje met de auto kom ik aan bij zijn huis, het is al voorbij 21:00u en de gezellige sfeer zit er al goed in. Ik drink geen alcohol dus ik kan overal gaan en staan waar ik wil op elk moment. Lekker om niet afhankelijk te zijn. Alcohol heeft toch geen werking op mijn gezellige sociale gedrag en daarom kan ik er goed mee omgaan. Je mist niets als je gewend raakt aan andere keuzes.’

 

‘Eenmaal binnen wordt ik vriendelijk ontvangen, ik sta bekend als de gezellige sociale single en daar ben ik ook trots op. Alleen is maar alleen, maar als het je bevalt is dat ook een prima levensstijl. Ik loop eerst langs mijn bekende vrienden en maak een gezellig praatje. Na een paar minuten raak ik weer aan de praat met mijn goede vriend en hij vertelt mij dat zijn scharrel ook aanwezig is. Gelukkig ken ik hem niet anders en hebben we zulke situaties al vele malen vaker gehad. Ze heeft een vriendin mee, zegt hij, wanneer hij naar me knipoogt en weer wegloopt.’

 

‘Na een paar gezellige uren gaan er een paar gasten naar huis. Hij, zijn scharrel met haar vriendin en ik blijven achter. Ik heb haar de hele avond nog niet gesproken, maar ik heb haar wel een paar keer langs zien lopen. Waar was mijn aandacht voor haar vraag ik me af? Het zal wel, ik ben toch altijd druk met overal en nergens te zijn.’

 

‘Mijn maat flikflooit een beetje met zijn scharrel. Zij verteld haar vriendin dat ze eigenlijk nog eventjes wat langer wil blijven die avond. Ze kijkt haar bedenkelijk aan. Ik hoor het gesprek en kom toevallig eventjes in de deuropening staan. Ze spreekt haar vriendin aan, ja maar wat moet ik dan? Ze ziet er goed uit en ik vraag me af waarom ze mij eigenlijk nog niet is opgevallen die avond. Ik kijk haar aan en zeg, als jij blijft vanavond, dan blijf ik ook. Ze kijkt me aan, ze beweegt haar ogen van onder naar boven en nogmaals van onder naar boven. Zonder langer te denken zegt ze lief, oké! Ik stond een beetje perplex, dat ging makkelijk, ik heb haar nog helemaal niet gesproken die avond. Gelukkig ben ik dit soort situaties gewend.’

 

‘Mijn maat verdwijnt naar boven met zijn scharrel. Zijn moeder (hoe geweldig dat ze is) trekt aan mijn mouw en zegt dat de logeerkamer nog vrij is. Ik kijk haar aan, ik heb nog steeds geen woord met haar gesproken. Mijn getrainde non-verbale houding spreekt boekdelen. Ik kijk naar haar en ik knik mijn hoofd dat ze mij mag volgen. Haar gezicht veranderdt van lief naar zwoel en ze volgt me naar boven. We lopen samen naar de logeerkamer en we belanden in bed.’


 

‘Het moraal van dit verhaal. Een zelfverzekerde houding, een getrainde non-verbale taal, een goed verzorgd of sportief uiterlijk en de wil om iets voor elkaar te krijgen brengt de wereld van flirten naar een nieuw uitdagend niveau. Waarin je zelfs zonder woorden kunt flirten. Voor iedereen is een spannend en uitdagend liefdesleven haalbaar, het belangrijkste is of je eraan wil werken om dit te bereiken.’

 

 

Wil ook leren om als de beste versie van jezelf te flirten? Kijk dan hier!

Terug naar overzicht