Blog

Terug

Flirten

27.12.2021 | 16:28 | Attractivate 

 

Flirten is geweldig. Als ik geld kreeg voor de keren dat ik met iemand flirtte, dan was ik nu rijk geweest. Toch flirt ik net zo lief voor de hobby en is dat net zo geweldig. Eén van de belangrijkste punten is dat je intentie op de goede plek zit. Dan ben je rijk van binnen en dat is misschien voor sommigen belangrijker dan geld. Hoe kun je leren flirten als de meest begeerde man of vrouw? Volgens de speciaal ontwikkelde ACE-methode staat beschreven dat de eerste vorm van flirten begint bij de A: aantrekkingskracht, gevolgd wordt door de C: communicatie en een label krijgt door de E: emotionele binding. Hoe beschrijf je dit in één zin? Op het moment van de ontmoeting ontstaat er communicatie, in dit proces ontwikkel jij een emotionele binding met die betreffende persoon. Nóg korter beschreven: Oogcontact, praatje, binding.


 

Wat is flirten?

Flirten is tegenwoordig geen geheim meer. Er zijn talloze boeken geschreven over hoe je kunt flirten. Welke zinnen je kunt gebruiken en wat je juist niet moet doen is tot tientallen jaren terug al beschreven. Toch blijft het soms een lastig puntje om de juiste technieken en flirtgedrag toe te passen. Om flirten nog beter uit te leggen, flirten is het gedrag dat jij vertoont naar een ander waarmee jij de intentie voert om diegene te versieren of voor je te ‘winnen’. Dit kun je dus doen op heel veel manieren en de uitvoering ervan verschilt per man en vrouw, zelfs individueel. Het is dus lastig om altijd zeker te weten of je flirt gaat lukken, iedereen houdt van verschillende smaken op ander momenten van de dag. Het ironische ervan is dat velen het niet eens proberen en dus sowieso met lege handen komen te staan. Daarom is het misschien beter om een poging te wagen, te falen en ervan te leren, in plaats van jezelf een pijnlijke gemiste kans te geven.

 

‘Het ergste wat er kan gebeuren, is dat er niks gebeurd’

 

Flirten is niet in één dag onder de knie te krijgen, het vraagt soms om gedragsverandering en de wijziging van bepaalde patronen. Door tips en technieken te leren verander je in jouw gedrag, maar ook zelfs als persoon. Zo leer je bijvoorbeeld meer kansen te benutten om te flirten en zie je de mogelijkheden die het brengt om een partner te kunnen versieren op elk moment van de dag. De juiste vaardigheden zijn te leren en kunnen heel diep gaan. Daarom begin je bij de basis en bouw je dat uit naar het grotere plaatje. De begeerde man of vrouw.


 

Flirten voor mannen:

Mannen flirten op een andere manier dan vrouwen, dat is een feit. Wat werkt en wat niet werkt is per persoon verschillend, maar gelukkig is de mens in grote lijnen met gedrag hetzelfde en zijn er bepaalde basisprincipes die wereldwijd werken. Hoe kun je als man bijvoorbeeld flirten?

 

 • (Glim) lach
 • Lichte aanraking op de schouder, de hand of de arm
 • Wees vriendelijk
 • Laat zien dat je communicatief sterk bent
 • Loop niet als een hondje achter haar aan, vrouwen vinden leiders aantrekkelijker
 • Speel met oogcontact
 • Plaag soms liefdevol en speels
 • Verzorg jezelf

 

Flirten voor mannen is zoveel uitgebreider dan ik in deze blog kan schrijven. Gelukkig zijn dit een paar algemene tips en kun jij hier al een heel eindje mee komen. Wil je echt meer weten over gedragspatronen tot het flirten op elk moment met elke vrouw? Stuur gerust een mailtje, ik ontvang je met open armen.


 

Flirten voor vrouwen:

Ja dames, jullie flirten anders dan mannen. Mannen zijn relatief simpel te verleiden, ook al begrijpen sommigen niet alle hints zo snel. Wat je als vrouw kunt doen om duidelijk te laten zien dat je flirt is ook met algemene principes te vertellen:

 

 • Speel met je haar
 • Laat delen van je nek zien, dat betekent dat je de situatie vertrouwd en mannen vinden het onbewust aantrekkelijk
 • Heb een open houding, geen armen over elkaar
 • Lichte aanrakingen aan zijn arm, biceps of handen
 • (Glim) lach om hem
 • Speel met oogcontact
 • Geef complimentjes over zijn uiterlijk (De ego van de man is groot, pak hem dus op zijn ‘zwakke’ plek)
 • Verzorg jezelf

 

Wederom voor jullie is dit een kleine basis en staat er een wereld voor je open als het aankomt om te flirten met een man. Wil je leren flirten met een man, of ontdekken wanneer er met jou geflirt wordt? Stuur ook dan een mailtje of neem contact op, met open armen begeleid ik jou naar een beter liefdesleven.

 

 

Wil je meer leren op een andere manier dan met fysieke coaching? Probeer dan eerst eens een online cursus en behaal eenvoudig jouw successen!

Terug naar overzicht