Blog

Terug

Het belang van Flirten – Just2Match

05.03.23 | 09:45 | Attractivate

 


 

Ben jij goed in flirten? Als matchmaker en datingcoach is het een vraag die ik aan iedere single stel die ik tegenkom. Flirten is namelijk een basis skill die je moet hebben als single. Toegegeven, mannen hebben deze skill meer dan nodig dan vrouwen. Een man is de jager en als hij het vrouwtje niet weet te verleiden dan krijgt hij het vrouwtje niet. Daarom zal ik in dit artikel me vooral richten op de man.
Als flirten niet in je natuur zit dan zit er niks anders op dan oefenen tot je een ons weegt.

 

Oké, maar hoe pak je dat aan? Alles in het leven begint bij bewustwording Denk na over waarom je bent zoals je bent. Realiseer je dat je zelf de sleutel bent naar een andere toekomst.
Eerst maar even de definitie van flirten volgens Wikipedia.

 

‘Flirten is een vorm van communicatie tussen mensen waarin met sensualiteit wordt gespeeld of seksuele interesse wordt getoond. Deze interactie kan in de vorm van een gesprek, oogcontact of aanraking zijn, maar ook via media verlopen zoals e-mail, chat, telefoon en sms. Een onderdeel is lonken: verleidelijk, uitnodigend kijken. Flirten kan het begin zijn van de hofmakerij, de menselijke paringsdans. Het gehele proces wordt verleiden, versieren of veroveren genoemd.’

 

Flirten is niks meer dan observeren en uit je comfortzone stappen. Zonder flirten krijg je niet de vrouw van je dromen, en die wil je! Je zult dus mee moeten doen aan de paringsdans of je nu wilt of niet.

 

De eerste stap die ik mijn singles meegeef, is, flirt met iedereen! Flirten is namelijk niets meer dan een ander gezien laten worden. De ander even laten voelen dat die gezien of gehoord is.
De kunst is dan ook om met iedereen te flirten. Ben je dit niet gewend als man dan moet je dit in rap tempo leren. Hoe? Door iedereen aan te spreken met datgene wat je ziet.

 

Dus je ziet een oud dametje die een leuke hoed op heeft, dan zeg jij,’mevrouw die hoed staat u fantastisch!’

 

Of je staat bij de kassa en de caissière is heel aardig dan zeg jij,’jij maakt deze dag een stukje mooier!’

 

Ik denk dat je begrijpt waar ik naartoe wil. Leer als man om eerst dagelijks te flirten met je omgeving. Dagelijks? Ja, iedere dag! Hoe meer je uit je comfortzone stapt, hoe minder eng het wordt. Heb je dit onder controle dan ga je een stap verder.

 

Je gaat als man met vrouwen flirten die je leuk vindt en die je minder leuk vindt, maar wel oké. Zoals gezegd flirten is niets meer dan observeren en uit je comfortzone stappen.
Jij ziet een leuke vrouw. Je observeert haar. Je kijkt hoe ze eruit ziet en je kijkt naar wat ze aan het doen is. Vervolgens ga jij je slag slaan.
Het makkelijkst is om haar een compliment te geven over haar uiterlijk. Maar dat is niet origineel. Kijk daarom naar de omstandigheden.

 

Werk je in een groot kantorencomplex dan kun je zeggen ‘hey, ik heb jou hier nog niet eerder gezien. Ik ben Stef wat is jouw naam?’

 

Of je staat bij de Appie en je ziet een leuke dame bij de visafdeling staan. Je ziet dat ze niet kan kiezen. Dit is een uitgelezen kans om haar aan te spreken. Durf brutaal te zijn en zeg zoiets als,’als ik help kiezen dan gaan we samen dat visje eten oké?’

 

Je ziet het, flirten is kijken en handelen. Doe dit zo vaak mogelijk en je zult zien dat je er goed in wordt. Bijgekomen voordeel is dat je ook nog eens zelfverzekerder wordt, iedere keer dat je iemand aanspreekt. Dat zorgt er weer voor dat je op een dag diegene gaat vinden met wie je oud gaat worden.

 

Flirten is je angsten overwinnen en jouw leven, maar ook dat van een ander, leuker maken. Iemand blij maken met een compliment is namelijk niet alleen voor jou maar ook voor die ander. Het kan maar net zo zijn dat diegene een moeilijke dag heeft en dan kom jij om zijn of haar leven even leuker te maken.


 

Meer weten over Debby en Just2Match? Ga dan snel naar Hoogopgeleid en op zoek naar een duurzame relatie? (just2match.com)

Terug naar overzicht