Blog

Terug

Lachen is leuk! Ontdek hoe jij aantrekkelijk wordt door te lachen.

22.12.21 | 12:44 | Attractivate 

(Glim)lachen

‘Ik stapte net uit de trein toen ik bijna struikelde over het afstapje, hij stond daar en ving me net op tijd op. Lief glimlachte hij naar mij, waarna hij diezelfde trein weer in stapje. Ik weet niet eens meer wat hij zei, Ik was betoverd door zijn mooie lach.’

 

Dat een lach zó krachtig kan zijn, wie had dat ooit gedacht? Een lach zegt soms meer dan duizend woorden. Wat is de kracht van zo’n lach, waar zit het in en hoe haal je het eruit? Ik heb een paar tips en weetjes voor je die jouw lach kunnen beïnvloeden om jouw aantrekkingskracht te vergroten en je charisma te laten stralen.


 

Hoe komt een mooie (glim)lach over?

We kunnen allemaal op verschillende manier lachen. De één schatert het uit, de ander lacht.. een beetje raar. Al met al zijn die verschillende manieren prima, maar het komt echt aan op één bepaalde soort lach wat jou het meest aantrekkelijk maakt.

 

Feit 1.

Een lach maakt je vriendelijker en laat je meer spontaan overkomen. Wij als mensen zijn geboren om emoties en lichaamstaal te lezen. Vanuit vroegere leeftijd praatten we namelijk eerst door middel van huilen, trappen of lieten we zien dat we iets prettig vonden als we gingen lachen. Wat er daarna gebeurde is dat we woordjes leerden zoals dada of mama (Ook die vele lachende baby filmpjes gezien?). Nu we ouder zijn hebben we al die kennis door de jaren heen meegenomen, we weten dat iemand vrolijk is als hij of zij lacht, en dat diegene chagrijnig is als de emotie in het gezicht op onweer staat. Dus, lachen is de positieve emotie, waardoor wij linkjes en laatjes openen in ons brein met een positieve emotie. Daarom wordt iemand die lacht positiever en meer spontaan ontvangen.

 

Feit 2.

Door te lachen maken we ‘endorfine’ aan. Endorfine is gedefinieerd het gelukshormoon. Door dit hormoon gaan we ons gelukkiger voelen en ontspannen we meer. Het is dus stress verlagend en zorgt voor een meer positieve mindset.


Hoe beïnvloedt je jouw lach?

Nu je twee belangrijke feiten weet over waarom lachen jezelf goed laat voelen en hoe anderen dit ervaren kunnen we dit gebruiken in het relationele veld. Daar staat Attractivate immers voor natuurlijk! Met deze tips kun jij jouw lach mooier maken en eventueel verbeteren waar nodig.

 

 

Tip 1. Lach

Het klinkt heel cliché maar probeer het eens. Probeer eens zoveel als mogelijk te lachen en die lach op te zetten. Het resultaat is moeilijker dat het lijkt. Door een lach op te zetten, of te forceren dwing je jezelf als het ware om de gelukshormonen aan te maken. Hoe meer je dit lukt, hoe beter je erin wordt. Hoe meer je kunt lachen, hoe gelukkig je wordt. Je weet dat andere mensen sneller jouw emotie kunnen ervaren dan dat jij met ze spreekt, dus zullen zij een positievere link leggen wanneer ze jou voor het eerst ontmoeten en jij daar met die leuke lach aan komt zetten. Een win-win voordat je ze überhaupt spreekt.

 

 

Tip 2. Lach met mate

Wat wel belangrijk is. Lachen is goed, maar overdrijf het niet. We kennen allemaal wel die ene collega die goed bij de baas ligt en lacht om alle grappen van de baas. Om uit te kotsen! Toch? Daarom is belangrijk om die leuke glimlach op te zetten maar niet de lach de overhand laat nemen in het gesprek. Zeker niet in een gesprek met anderen. Het is niet aantrekkelijk om op te vallen met je lach, het is aantrekkelijk om een mooie lach te hebben. Let er op.

 

 

Tip 3. Poets je tanden of ga naar de tandarts

Ja ik weet het, de angst voor de tandarts is groot. Maar ik ben er om je te helpen en tips te geven hoe jij jouw lach charismatisch kan maken. Dat is dus ook door naar de tandarts te gaan als dit nodig is! Zorg voor een fris en verzorgd gebit, voorkom vieze geurtjes. Verzorging van jouw gebit is naast dat het gezond is voor je lichaam en tanden, ook aantrekkelijker. Bovendien als jij die stap maakt naar de tandarts, stap je weer eens uit je comfortzone en wordt je mentaal sterker. Ben je mentaal sterker kun je weer meer lachen. Zoveel voordelen, het is ongekend!

 

 

Tip 4. Zelfverzekerdheid

Door te lachen kom je zelfverzekerd over. Zal ik hier veel aan toe voegen of is dit vanzelfsprekend? Waarom iemand aantrekkelijk is als hij of zij zelfverzekerd is dat kun je hier lezen.

 

 

Wil je meer uit jouw lach halen of met jouw aantrekkingskracht spelen? kijk dan hier.


						
Terug naar overzicht